Pencinta Yang Dimuliakan Allah. :)

TINTA PENULIS.

Dengan Nama Allah,

Aku hanyalah insan hina berlumur dosa yang seringkali tergelincir dari landasan iman. Aku perlukan teguran, nasihat & doa yang berpanjangan dari kalian.

Sesungguhnya aku menulis disini tujuan utamanya adalah untuk memperingatkan & menasihatkan diriku sendiri. Kala aku menulis, mungkin Allah tika itu meningkatkan keimananku. Maka, bila aku rasa lemah, aku akan kembali semula ke sini & membaca kembali catatan-catatanku; untuk aku baca, hadam & menghayati semula nasihat yang pernah aku tulis suatu masanya.

Ambillah mana yang baik & tinggalkanlah yang tidak bermanfaat. Semoga Allah Mengampuni semua dosa-dosa kita.. Amiin.

Friday, November 26, 2010

Award Untuk Kamu. :)


Salam alaik.. Alhamdulillah, masih ada yang sudi follow blog ini walau tak ber-update. Mudah2an beroleh manfaat.. 

Sebenarnya ingin menukilkan sesuatu di sini sebelum balik. Idea juga sudah ada, namun masa tidak mengizinkan.. Tak mengapalah, panjang umur, insyaAllah mungkin boleh berkongsi di lain masa. Doakan. :)

Di kesempatan ini, penulis ingin memberikan award kepada follower yang ke 300 dan ke atas. Sokongan kalian amatlah dihargai, & membuatkan penulis terharu. Terasa semakin bersemangat untuk berkongsi dengan kalian. Sharing is caring, right?

Teruskanlah mengikuti laman yang serba kekurangan ini & berilah teguran sekiranya ada kesilapan & kekhilafan. Penulis juga hanyalah insan biasa, hamba Allah yang dhoif & masih bertatih untuk menyusuri jalan pencintaNya..

Sementelah penulis akan bercuti selama sebulan, ada kemungkinannya blog ini tak akan  di-updatekan dalam tempoh tersebut. Namun, doa-doakanlah kita punya jodoh untuk bertemu lagi. 

Juga cuti yang ada jangan sesekali biarkan dakwah, iman kita juga bercuti. Keep moving on. Jangan diri semakin baik dari hari ke hari.. serta awal sesuatu perbuatan atau tindakan, perbetulkanlah niat. Pastikan semuanya semata2 demi mendapatkan keredhaan dari Allah semata-mata..

Sebelum mengundurkan diri untuk bersiap pulang ke pangkuan keluarga; menaiki bas pukul 10 malam ini, penulis ingin memohon kemaafan dari pembaca yang pernah singgah di sini & tersinggung dengan mana-mana tulisan, nukilan atau coretan dari penulis. Maafkanlah ya..

Sampai di sini sahaja dulu. Mudah2an bertemu lagi. Award di atas saya cipta khas untuk kamu semua. Teruskan mengikuti para pencintaMu & semoga Allah terus meredhai kita semua.


Allahu 'alam. Ilalliqa'.. :)

Salam warahmatullah.. 

3 comments:

 1. salam kak..huhu..sy dapat award!!!..yeah.sy jd follower kak yg ke 300..

  tp kan..
  stau sy sy fllower ke 300..tp napa kat situ macm sy ke 301..


  pa2 pun makasih kak..selamat bercuti..

  enjoy ur day..^_^

  ReplyDelete
 2. Salam perkenalan...
  Baru ja follow blog akak.cantik,berilmu
  dan bermanfaat..bnyak perkara yg bolh bljar
  kat sini..

  ReplyDelete
 3. salam warahmatullah, nisa, حسنى

  syukran atas kunjungan..
  semoga beroleh manfaat. insyaAllah blog ni akn akk updatekan dlm masa trdekat, insyaAllah. :)

  ReplyDelete

"Dan berpesan-pesanlah kamu dengan kebenaran dan kesabaran.."