Pencinta Yang Dimuliakan Allah. :)

TINTA PENULIS.

Dengan Nama Allah,

Aku hanyalah insan hina berlumur dosa yang seringkali tergelincir dari landasan iman. Aku perlukan teguran, nasihat & doa yang berpanjangan dari kalian.

Sesungguhnya aku menulis disini tujuan utamanya adalah untuk memperingatkan & menasihatkan diriku sendiri. Kala aku menulis, mungkin Allah tika itu meningkatkan keimananku. Maka, bila aku rasa lemah, aku akan kembali semula ke sini & membaca kembali catatan-catatanku; untuk aku baca, hadam & menghayati semula nasihat yang pernah aku tulis suatu masanya.

Ambillah mana yang baik & tinggalkanlah yang tidak bermanfaat. Semoga Allah Mengampuni semua dosa-dosa kita.. Amiin.

Thursday, July 14, 2011

Seandainya Kekasih Bersama Kita...


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Bagaimanakah agaknya.. kalau kekasih yang dicintai dan dirindui tanpa memandang wajahnya selama ini tiba-tiba muncul di hadapan mata kita?

Sempena sya'ban yang bakal berakhir dan ramadhan yang bakal menjelma, marilah bersama-sama kita membenih dan menuai cinta dan rindu buat kekasih Allah, kekasih yang amat kita rindui, Rasulullah s.a.w.

Perbanyakkanlah selawat ke atas baginda. Mudah-mudahan dapatlah bertemu kita dengan baginda & dikurniakan syafaat kelak di akhirat, insyaAllah..


Lau Kana Bainanal Habib
[Seandainya kekasih bersama kita]

If the beloved were among us
Those from far & near will come to him
Hoping to see the sun of goodness before it sets
Desiring to be near to Him

In His company the soul feels great

On that moment If it prays to Allah, Allah will surely answer
The light of Taha will not cease to exist

Oh You who answers prayer please fulfill our hope to meet him

I am willing to sacrifice my life for you
Oh beloved
Muhammad honor of strangers
In your company the soul feels great
Oh mercy to all the worlds (s.a.w)Mudah-mudahan, kerinduan ini bukanlah sekadar bermusim, bahkan semakin menggebu-gebu menanti waktu untuk bertemu.. Sesungguhnya, siapa lagi insan yang layak untuk dikasihi & dicintai selain Allah melainkan rasulullah s.a.w?

Buktikanlah wahai sahabat-sahabat, cinta ini bukanlah palsu, bukanlah sekadar meniti di bibir tanpa redla bahkan lahir dari hati yang sebenar ikhlas. Buktikan, kita ini ummah yang boleh dibanggakan oleh baginda. insyaAllah.

*Bolehlah men-download mp3 Lau Kana Bainana Habib [di sini]

"Ya Allah, kurniakan aku cintaMu dan cinta orang-orang yang mencintaiMu,serta cinta yang dapat mendekatkan aku kepada cintaMu.Ya Allah,sekiranya Engkau ingin pisahkan aku dengan sesuatu, sedangkan ia amat aku cintai, jadikanlah ia ruang untuk cintaMu di dalam diriku. Jangan jadikan cintaku pada yang selain dariMu, mengatasi cintaku padaMu."
(Do'a Nabi Daud yang diamalkan oleh Rasulullah saw)


Allahu 'alam.

No comments:

Post a Comment

"Dan berpesan-pesanlah kamu dengan kebenaran dan kesabaran.."